Leestip over Elon Musk: Bye, Haters

Leestip over Elon Musk: Bye, Haters

Leestip over Elon Musk: Bye, Haters

Bloomberg Business Week Tesla - Elon Musk - Bye, haters
Bloomberg Business Week Tesla – Elon Musk – Bye, haters

In de kiosk deze week de nieuwe Bloomberg Businessweek met daarin een interessant artikel. Een leestip over Elon Musk. Musk heeft dankzij zijn iconische bedrijven Tesla en SpaceX wereldwijd veel fans, dat is bekend. Maar hoge bomen vangen veel wind en dus zijn er ook  Tesla-critici. En zelfs Tesla-haters

Om je geheugen even op te frissen: meer dan 400.000 mensen gingen wereldwijd in de rij staan in april 2016. Waarvoor? Om een aanbetaling te doen (1.000 dollar) voor een Tesla model. Een model (Tesla Model 3) dat nog niet bestond. Maar waarvoor mensen een aanbetaling deden en vervolgens jaren moesten wachten. Een golf van enthousiasme die leidde tot een golf van verandering. Musk en zijn mensen kregen de automobielindustrie weer in beweging om elektrische auto’s te produceren. Een idee waarmee je tien jaar geleden  op een verjaardagsfeestje voor gek zou zijn verklaard. De elektrische auto was immers al geprobeerd en alle pogingen waren mislukt. Het leidde zelfs tot de rare situatie dat General Motors alle exemplaren van de EV1 terughaalde en…liet vernietigen.

Geen wonder dus dat ook Musk te maken kreeg met tegenkrachten. En daarover gaat dit artikel in Bloomberg Businessweek. Het leest als een thriller met een open einde.

Wil je weten met welke mindset Elon Musk de toekomst creëert?

Musk Mania, Elon Musk's Five Insane Principles of Success
Nog een leestip over Elon Musk

Elon Musk heeft de afgelopen jaren meerdere revoluties in gang gezet. Dankzij Tesla kreeg een oud concept, de elektrische auto, een nieuwe toekomst. Bovendien is de zelf rijdende auto een stuk dichterbij gekomen. En reizen in de ruimte is door zijn bedrijf SpaceX niet langer alleen onderwerp van historische documentaires of science fiction-films. SpaceX is er al in geslaagd om raketten opnieuw te gebruiken. en daardoor kan de mensheid opnieuw denken aan ruimtereizen. Musk denkt daarbij verder dan de Maan. Hij wil de mensheid in staat stellen om naar Mars te trekken.

Hoe Elon Musk denkt en handelt lees je in onze internationale bestseller Musk Mania: de 5 waanzinnige succesprincipes van Elon Musk. Musk Mania verscheen in 2016 in het Nederlands en werd daarna vertaald in zeven talen. Musk Mania is ook verkrijgbaar als e-book én als luisterboek.

 

OVER HET BOEKJE MUSK MANIA
Video: Musk Mania author Patrick Davidson explains Elon Musk’s five principles of succes
INTERVIEWS MET PATRICK DAVIDSON OVER ELON MUSK

‘Elon Musk haalt de toekomst jaren naar voren’

‘Elon Musk, dat is Jobs, Clooney, Ford, Edison, Da Vinci in één persoon’

 

Leave a comment