“Elke ontmoeting kan een Moment of Impact worden”

“Elke ontmoeting kan een Moment of Impact worden”

“Elke ontmoeting kan een Moment of Impact worden”

“Elke ontmoeting kan een Moment of Impact worden”. Meeting Magazine publiceerde in januari een interview met Patrick Davidson. In het gesprek legt Patrick uit hoe we ons op het werk laten gek maken door M&M’s, mails en meetings. En wat je daar tegen kunt doen. Hieronder een voorproefje uit het artikel van Mans Pere.

Energiek veranderen

Patrick Davidson is, samen met Hans van der Loo, dé expert op het gebied van werkenergie en energiek veranderen. Met ruim twintig jaar ervaring in de consultancy gooide Davidson in 2015 het roer om en begon hij, samen met van der Loo EnergyFinder.nl. Dit Amsterdamse trainings- en onderzoeksbureau helpt bedrijven en teams om met meer energie aan de slag te gaan. Na jaren van onderzoek hebben Davidson en Van der Loo een unieke energiemeting ontwikkeld en een bijbehorende activeringsworkshops waarmee je jezelf en je team in een halve dag activeert. “Aanleiding waren projecten waar- bij mensen ongemotiveerd of zonder focus acteerden. Met regelmaat worden wij uitgenodigd bij bedrijven om ons verhaal te doen. Steevast openen wij met enkele vragen.

  1. ‘Waarom werk je eigenlijk hier?
  2. Vind je het leuk wat je doet?
  3. Ben je er goed in?
  4. Ben jij de beste persoon om deze klus te klaren?’
  5. Benutten jullie de kracht van samenwerking volledig?

Deze vragen krijgen veel te vaak een ontkennend antwoord en dat zette ons aan het denken. Wij ontwikkelden een methodiek waarmee je, door heel gericht te vragen via een online survey, precies kunt zien waar mensen energie krijgen én waar ze energie lekken.” Organisaties werken op halve kracht, zo zag Davidson in onderzoek terug. “Slechts 12% van werkend Nederland werkt met veel positieve energie (zinzone), de rest is bezig met hollen (hyperzone) of stilstaan (comfortzone). Een deel is zelfs afgehaakt (zombiezone)!

Interview met Patrick Davidson
Moment of Impact – Interview met Patrick Davidson

Leave a comment