Over Patrick

Gefascineerd door mensen en teams

die zichzelf overtreffen op dagelijkse basis.
Patrick Davidson (1971, Amsterdam) is woonachtig in Haarlem. Studeerde Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit en werkte ruim 20 jaar als consultant door heel Europa voordat hij in 2015 zijn baan opzegde en de krachten bundelde met Hans van der Loo om twee eigen bedrijven te starten (adviesbureau betterday en trainingsbureau EnergyFinder). Hun recente werk is vertaald in 8 talen en in meer dan 20 landen verschenen. Over het meest recente boek Teaming kon je lezen in Managementboek Magazine: “Teaming is een boek iedereen moet lezen!"
Centraal in zijn werk staat de vraag: hoe kan het toch dat sommige mensen, teams en organisaties zoveel beter presteren? Wat doen ze dan anders? En hoe kun jij dit toepassen in je werk?
In het nieuwe boek Werkvuur en in zijn lezingen beantwoordt Patrick deze vragen. Hij laat zien wat je kunt leren uit wetenschap en praktijk. Het boek is gebaseerd op meerjarig onderzoek, interviews met experts in binnen- en buitenland én vernieuwende best practices (Zoku, Voys, Basecamp, Tony’s Chocolonely e.a.). Patrick laat je op inspirerende wijze zien hoe je meer kunt bereiken met je team en hoe je dat op eigen kracht doet. Zijn lezingen en workshops worden zeer hoog gewaardeerd evenals zijn boeken.

Inspiratie uit lezen

Tussen de drukte door zoek ik regelmatig een moment vinden om mezelf op te laden. Dat doe ik bij voorkeur door te lezen. De tips hiernaast zijn een momentopname van najaar 2019. Als veellezer ben ik gevraagd om deel te nemen in de jury van de verkiezing Managementboek van het Jaar 2021 en 2022.

Inspiratie uit reizen

De afgelopen jaren trok Patrick er samen met Hans van der Loo regelmatig op uit om mensen te interviewen die hem fascineerden met hun werk. Deze interviews deelt hij graag met je. In de blogsectie vind je de interviews nog voordat ze in het volgende boek belanden. In hun nieuwe boek Teaming vind je naast case study's en werkvormen ook de essentie van de belangrijkste interviews.