Boeken

“Werkvuur is een boek dat context geeft én je laat ontdekken wat jou bevlogen maakt"

NRC Handelsblad

Teaming - boek - Davidson - Van der Loo - voorwoord Amy Edmondson nawoord Rob Cross

Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken

Verschijnt: September 2022
Uitgever: Vakmedianet 

Het belang van teams is de afgelopen decennia almaar groter geworden. Ruim 85% van de beroepsbevolking werkt in een of meerdere teams tegelijkertijd. Teams zijn bovendien steeds ‘vloeibaarder’: ze veranderen voortdurend van vorm en samenstelling.

Ze ontstaan vaak uit het niets en kunnen ook zomaar weer verdwijnen. Het zijn pop-up teams. Je komt ze tegen als Agile teams in bedrijven, als teams op de spoedeisende hulp in ziekenhuizen, leerlingenteams die betrokken zijn bij radicale onderwijsvernieuwingen, maar ook als legerteams, sportteams of teams van laboratoriumonderzoekers die al samenwerkend op zoek gingen naar een effectief coronavaccin. En wellicht het meest ultieme voorbeeld van pop-up teams: de deelnemers aan online meetings die na afloop razendsnel weer van het scherm verdwijnen.

Hoe zorg je dat pop-up teams een succes zijn? Dat mensen in dergelijke teams leren, innoveren en presteren, maar ook floreren? Dat is alleen mogelijk wanneer je de kunst van Teaming beheerst: onder grote druk intensief werken aan je team. Teaming maakt snel, slim, soepel en slagvaardig samenspel mogelijk. Teaming is een soft skill waarmee je keihard resultaat boekt. Teaming is de manifestatie van de nieuwe realiteit van samenwerking.

Dit boek is een must-read voor iedereen die wil weten hoe je dynamische teams kunt laten uitgroeien tot bouwsteen van organisatorisch succes. Het boek rekent af met tal van gangbare vanzelfsprekendheden en neemt je stap voor stap mee op reis door de fascinerende realiteit van het nieuwe samenwerken. Het boek staat boordevol met unieke cases, interviews met spraakmakende teamdenkers en -doeners en bevat een berg aan praktische werkvormen, tools en skills om teaming zelf in de praktijk te brengen.

Voorwoord: Amy Edmondson
Nawoord:  Rob Cross
Cases: Red Bull Racing (Formule 1), BioNTech/Pfizer, Haier, Team of teams, e.a.
Interventies:  tools, werkvormen en skills om samenwerking echt te laten slagen (van Liberating Structures en Design Thinking tot Dragons’ Den en de Hot Debrief)

Werkvuur: hoe energieke mensen & teams positieve impact maken

Verschenen: Oktober 2019
Uitgever: Boom Uitgevers

Hans van der Loo en Patrick Davidson beschrijven in Werkvuur de paradox van modern werken: we hechten meer dan ooit waarde aan ons werk, het bepaalt voor een deel onze identiteit, maar we verliezen tegelijkertijd meer energie op het werk dan voorheen.

Gebaseerd op meerjarig onderzoek, aangevuld met interviews in binnen- en buitenland met prominente wetenschappers, ondernemers, beleidsmakers en andere professionals schetsen de auteurs hoe de toekomst van werk eruit kan zien. Dit doen ze door de positieve uitzonderingen te analyseren op meerdere niveaus. En dat brengt de lezer naar verrassende cases, van een gedreven individu (een verpleegster die overtollig werd en zelf haar nieuwe baan creëerde) tot aan een samenleving (Finland) die er weer bovenop kwam. Zodat je na het lezen zelf met meer energie aan de slag kunt.

Voorwoord:  Bruce Daisley (Vicepresident Twitter)
Nawoord:  Elke Geraerts
Cases:  Zoku, Voys, Tony’s Chocolonely, Basecamp, Finland e.a.
Interventies:  De beste interventies om stress, stilstand en sleur te lijf te gaan.

Musk Mania: de 5 waanzinnige succesprincipes van Elon Musk

Verschenen: April 2016

Uitgever: Management Impact (voorheen Vakmedianet)

Elon Musk, de man achter Tesla, PayPal en SpaceX, is de ultieme wavemaker: een leider die niet alleen meesurft op de golven van vernieuwing, maar ze het liefst zelf veroorzaakt. Aan de hand van vijf even waanzinnige als toepasbare succesprincipes ontrafelen Hans van der Loo en Patrick Davidson de magie van Musk en laten ze je zien hoe ook jij fantastische prestaties kunt realiseren.

  • Het kleinste boekje over ’s werelds grootste presteerder!
  • De grensverleggende prestaties van Musk op een rij.
  • Een kijkje in de mindset en drijfveren van een wereldveranderaar.
  • Musk-Minimasterclass: pas de succesprincipes van Musk zelf toe.
  • Musk Mania verscheen inmiddels in meer dan 27 landen en werd vertaald naar onder meer het Engels, Spaans, Italiaans, Turks en Vietnamees.

Voorwoord: Eva de Valk (NRC Handelsblad), schrijfster van het boek Silicon Valley.

Nawoord: Martijn Arets (Crowd Expedition).

Cases: SpaceX, Tesla, Hyperloop e.a.

Waar haal je de energie vandaan?

Verschenen: Februari 2016
Uitgever: Anderz

Energie is de beste voorspeller van succes. Energieke mensen zitten beter in hun vel, gedragen zich actiever en presteren beter.

Maar waar haal je die energie vandaan? Hoe laad je jezelf voldoende op, zodat je bestand bent tegen de hectiek van alledag en steeds weer het beste uit jezelf weet te halen?

In dit praktische en inspirerende boekje lees je hoe je je mentale, emotionele en sociale energiebronnen vindt én activeert.

Op basis van jarenlang onderzoek leggen de auteurs op heldere en aansprekende wijze uit hoe je dagelijks met 100% energie aan de slag kunt gaan. Daarnaast geven ze tientallen tips en technieken om energieker dan ooit door het leven te gaan en buiten gewoon te presteren, thuis en op je werk. Waar haal je de energie vandaan? is een no-nonsense boek voor iedereen die in beweging wil komen!

Met 100 tips en oefeningen om jezelf en je team te activeren

Eind 2019 verschijnt de 5e druk met daarin enkele nieuwe tips & oefeningen

 

 

Aanbevelingen

Een geweldige dagvoorzitter die zich altijd helemaal inleeft in de doelgroep en anderen laat schitteren. Echt een grote toegevoegde waarde voor onze events.

 

Leontine van den Boom

 

 

Leontine van den Boom

Leontine van den Boom

Partner BOOMVANMAURIK

Patrick weet hoe je een team in beweging krijgt en leert je vervolgens hoe je succesvol verandert op eigen kracht.

Sergey Pletnev

Sergey Pletnev

Sergey Pletnev

Heineken (Change Management)

Onder Patricks begeleiding hebben we enorme stappen gezet met de OR. In heel korte tijd bovendien.

Niek Rennenberg

Niek Rennenberg

Niek Rennenberg

Wellant College (Voorzitter Ondernemersraad)