Leestip: Patty McCord (Powerful) over de Netflix-cultuur

Leestip: Patty McCord (Powerful) over de Netflix-cultuur

Leestip: Patty McCord (Powerful) over de Netflix-cultuur

Ook zo verzot geraakt op Netflix de afgelopen jaren? In dit boek legt Patty McCord uit wat de impact is van de krachtige Netflix-cultuur en hoe het de echte motor is achter de geweldige opkomst van Netflix. McCord, veertien jaar lang verantwoordelijk voor talentontwikkeling binnen Netflix, beschrijft hoe Netflix haar mensen weliswaar volop ruimte geeft (“Treat people like adults”) maar dat een team toch echt niet hetzelfde is als een familie. Binnen Netflix wordt continu gekeken wat er beter kan, niet uit luxe maar uit het besef dat continu verbeteren nodig is om grenzen te blijven verleggen. Met deze spirit slaagde een DVD-verhuurbedrijf (echt waar, zo begon het!) erin om uit te groeien tot het Netflix-platform dat onze aandacht kaapt in de avonduren, ten koste van televisiezenders, filmproducenten en bioscopen.

“We want people to feel excited to come to work, not despite the challenges but because of them”.

Volgens McCord is de Netflix-cultuur een van de grootste motivatoren voor Netflix-medewerkers. Vooral het gevoel dat je echt iets kunt bijdragen aan succes motiveert mensen op dagelijkse basis. Na het lezen begrijp je waardoor medewerkers net zoveel van Netflix houden als haar kijkers.

Het boek van Patty McCord is logisch opgezet, goed geschreven en per hoofdstuk voorzien van een goede samenvatting en enkele prikkelende vragen voor de lezer (en zijn MT).

Boeken over cultuur

Een alternatieve leestip over cultuur is De Bedrijfscultuur-code van Daniel Coyle dat ik eveneens in een keer uit las. Voor nog meer leestips verwijs ik je naar de rubriek Zomerlezen waarin ik elk jaar voor Management Boek Magazine 5 boeken selecteer die ik je aanraad om te lezen. Het boek Krachtig (Powerful) haalde deze zomer ons jaarlijkse lijstje van 5 goede boeken voor de zomer. De hele lijst vind je op de site van Management Boek Magazine.

Nog een goed boek over de Netflix-cultuur

Update (03.01.20): eind 2019 verscheen nog een boek over de Netflix-cultuur. Mede-oprichter en eerste CEO van Netflix Marc Randolph schreef het boek Dat gaat nooit lukken. Eveneens een aanrader. Randolph schreef meer een persoonlijk verhaal over de beginjaren en zijn eigen rol daarin.

 

Leave a comment